Bir hacker forumunda yapılan paylaşıma göre, TikTok’un verilerini sakladığı Alibaba Cloud sunucusu siber hacklendi.
Saldırı sonucu 2 milyardan fazla kullanıcının bilgisinin ele geçirildiği ve bilgiler arasında TikTok’un kaynak kodlarının da yer aldığı iddia edildi.
3 Eylül günü paylaşım yapan hackerlar, erişim sağladıkları sunucuda TikTok’a ait tüm backend kaynak kodlarının da bulunduğunu söyleyerek, WeChat ve TikTok verilerinin aynı sunucu içinde yer aldığını belirti.
Verileri işledikleri süreç boyunca bilgi veren hackerlar, söz konusu veri tabanından toplamda 2,05 milyar kullanıcının bilgilerinin ele geçirildiğini aktardı. Veri tabanında kullanıcıların hangi bilgilerinin yer aldığı ise paylaşılmadı.
WeChat ve TikTok’tan ele geçirdiklerini iddia ettikleri verileri yayınlamayacaklarını ya da satmayacaklarını söyleyen Hackerlar, şu ifadeleri kullandı:
“Girdilerin dünyanın her yerinden olduğunu düşünürsek, bunu satmamız veya yayınlamamız pek olası değil. Son olarak, bu veriler çok sayıda reşit olmayan insanı içermektedir. Kullanıcının bilgisi olmadan saklanan verilerle birlikte bu tür bilgilerin serbest bırakılması o kadar korkunç ki, tehlikeli bir şeye yol açabileceğini düşünüyoruz. Örnek: WeChat (Devletin mülkiyetinde olan), TikTok veri tabanıyla (bu tür bilgileri hükümetlerine vermediğini iddia eden) aynı veri tabanında.”
TikTok iddiaları yalanladı
Bir TikTok sözcüsü, “Güvenlik ekibimiz bu iddiaları araştırdı ve söz konusu kodun TikTok’un backend kaynak koduyla tamamen alakasız olduğunu belirledi” şeklinde açıklama yaparak iddiaları reddetti.