Asya-Pasifik ve Orta Doğu’daki Şirketler, Pandemi Döneminde Dijital Dönüşüm ve Bulut Güvenliğine Odaklanıyor

Siber güvenlik sektörünün en büyük etkinliklerinden biri olan CLOUDSEC 2020, 24-26 Kasım 2020 tarihleri arasında tamamen sanal ortamdan düzenlenecek. Pandemiyle birlikte hızlanan dijital dönüşüm ve şirketlerin artan bulut güvenlik ihtiyaçlarının her yönüyle ele alınacağı konferans öncesinde, Trend Micro, BT ihtiyaçlarını belirlemek üzere AMEA’daki şirketlerin katıldığı bir anket çalışması gerçekleştirdi.  

Bu yıl onuncusu düzenlenen sektör liderlerinin ve profesyonellerin katıldığı CLOUDSEC 2020 Konferansı 3 gün boyunca; 3 ana oturumda birçok üst düzey konuşmacı, 250’den fazla ara oturum, bulut ve güvenlik alanında uygulamalı laboratuvar çalışmalarından oluşan kapsamlı bir programla, 24-26 Kasım tarihlerinde sanal ortamda düzenleniyor. Etkinlik, Amazon Web Services (AWS), DXC Technology, Dyson, IAG, IBM, IDC, Infosys, IKEA, LINE, Lotte, Proficio, Snyk gibi sektörün önde gelen şirketlerinin yanı sıra gizemli bir etik hacker ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden tanınmış bir bankanın da katılımıyla gerçekleşecek. 

CLOUDSEC 2020 öncesinde, şirketlerin ihtiyaçlarını belirlemek üzere anket yapıldı

CLOUDSEC 2020 Etkinliği öncesinde, Koronavirüs salgınının yaşandığı sürece şirketlerin en çok ihtiyaç duydukları konuları belirlemek üzere Asya-Pasifik, Orta Doğu ve Afrika’daki (AMEA) şirketlerin katıldığı bir anket çalışması yapıldı. Anket, işletmelerin en fazla bilgi edinmek istediği konunun dijital dönüşüm ve bulut güvenliği (yüzde 79) olduğunu ortaya çıkardı. Bunun yanı sıra tehdit ve güvenlik açığı araştırmaları (yüzde 62), risk ve uyumluluk konuları da (yüzde 49) şirketlerin bilgilendirilmeye en çok ihtiyaç duyduğu konular arasında yer alıyor.

Anket sonuçları ayrıca, yılın ilk çeyreğinden bu yana keskin bir artış gösteren gelişmiş siber tehditleri tespit ve müdahale (yüzde 32) ve giderek karmaşıklaşan siber saldırılara karşı şirketlerin yetenek ve uzman eksikliği (yüzde 32) konularının şirketlerin en çok zorlandığı iki konu olduğunu ortaya koyuyor. Şirketlerin salgın dönemi boyunca en çok karşılaştığı diğer önemli zorluklar ise şu şekilde; bulut güvenliği otomasyonu ve doğru bulut yapılandırması (yüzde 31), siber güvenlik için daha fazla bütçe ayrılmasını sağlamak (yüzde 28), şirket genelinde tehdit vektörlerinin tam görünürlüğünü sağlamak (yüzde 26), siber güvenlik yatırımı yapmanın gerekliliğini üst yönetime sürekli anlatmak zorunda olmak (yüzde 25).

Ankette katılımcılara, en çok neyi uygulamalı olarak deneyimlemek istedikleri sorulduğunda ise otomatikleştirilmiş güvenliği ve uyumluluğu iyileştirmeyi (yüzde 68), web uygulaması koruması ve sunucusuz güvenliği (yüzde 63), ağ tabanlı sanal yamalar ve Saldırı Önleme Sistemleri (IPS) (yüzde 52) konuları alınan cevaplar arasında öne çıkıyor. Bu cevaplar şirketlerin çoğunun zaten bulut uygulamalarını kullandığını hatta bulut yolculuklarının ileriki aşamalarında olduklarını gösteriyor. Aynı zamanda sistem güvenlik açıklarının tüm güvenlik ekipleri için önemli bir sorun olmaya devam ettiği de anket sonuçlarında ortaya koyuluyor.  

Trend Micro Ülke Müdürü Hasan Gültekin

2020 yılının işletmeler için oldukça zorlu bir yıl olduğunu ifade eden Trend Micro Ülke Müdürü Hasan Gültekin “Her ne kadar zor bir yılın içinde olsak da iyi tarafından baktığımızda bu dönemin, şirketlerin dijital potansiyellerini ortaya koydukları bir dönem olduğunu görüyoruz. Teknoloji sektörü, salgının olumsuz etkilemediği birkaç sektörden biri. Özellikle iş operasyonlarında teknolojinin önemi giderek artıyor. Bu yılki CLOUDSEC’te, şirketlerin bu dönemdeki dijital dönüşüm çabalarını değerlendirilecek, başarılarını hep birlikte kutlayacağız.” dedi.

CLOUDSEC 2020’ye kayıt olmak için lütfen linki tıklayın.

Dijital Gündem

BEDAVA
İNCELE