Üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen Ericsson Inovasyon Ödülleri’nin bu seneki teması “Geleceği Geri Kazanmak” olarak belirlendi. 30 Eylül’e kadar başvuruların alınacağı küresel inovasyon yarışmasında birinci olan takım 25 bin, ikinci 15 bin ve üçüncü takım ise 5 bin Euro ödül kazanacak.
Dünyanın dört bir yanındaki üniversite öğrencilerine, Ericsson uzmanlarının desteğiyle yenilikçi fikirler üretme şansı sunan ve her yıl düzenlenen geleneksel Ericsson İnovasyon Ödülleri 2020 resmen başlıyor.
Ericsson İnovasyon Ödülleri 2020’nin (Ericsson Innovation Awards) bu yılki teması; mevcut ve gelecekteki iklim zorluklarını ele almaya ve bilişim teknolojilerinin tüketiciler ve endüstriler için iklim değişikliklerinin nasıl azaltılabileceğine odaklanan “Geleceği Geri Kazanmak” olarak belirlendi.
Ericsson’un araştırmalarına göre, bilişim teknolojileri çözümleri endüstriyel operasyonlarda enerji kullanımını iyileştirme, olumsuz çevresel etkileri en aza indirme ve küresel karbon emisyonlarını 2030 yılına kadar yüzde 15’e varan oranlarda azaltmayı sağlama potansiyeline sahip.
Ericsson Sürdürülebilirlik ve Kurumsal Sorumluluk Başkanı Heather Johnson konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Araştırmalarımız ve akademik işbirliklerimiz sayesinde, dijitalleşmenin Paris Anlaşması’nın 1,5 derecelik hedefine ulaşmak için ihtiyaç duyulan yenilikleri ve fırsatları tetikleyeceğini biliyoruz. İşte bu nedenle bu yılki Ericsson İnovasyon Ödülleri, teknolojinin iklim eylemini nasıl destekleyebileceğini göstermek için inovasyona olan tutkumuzu paylaşan en iyi ve en parlak öğrencilerimiz iklim değişikliği ile ilgili zorlukların üstesinden gelmek için yarışacak.”
Ericsson olarak günümüzde yaşanan sorunların üstesinden gelinmesini sağlayacak inovasyon ve geliştirmelerde gençlerin büyük katkısı olacağına inanıyoruz. Bu yüzden genç yetenekleri Ericsson Innovation Awards 2020’ye katılmaya davet ediyoruz.
Kimler katılabilir?
Ericsson İnovasyon Ödülleri’ne şu anda üniversitelerde öğrenim gören öğrenciler katılabilir. Dünyanın dört bir yanından yarışmaya davet edilen öğrenciler iki ila dört kişiden oluşan takımlar oluşturmaya teşvik edilir. Takımların 30 Eylül 2020 tarihine kadar kayıt olmaları ve fikirlerini sunmaları gerekir.
Bu yıl 14 takım yarı finale çıkmaya hak kazanacak ve üç takım arasında yapılacak finalden önce Ericsson uzmanlarından mentorluk alma fırsatına sahip olacak. Finale kalan üç takım daha sonra bu yıl Aralık ayında dijital olarak gerçekleştirilecek Büyük Final’de mücadeleye devam edecek. Yarışmada birinci olan takım 25 bin euro, ikinci gelen takım 15 bin euro ve üçüncü gelen takım ise 5 bin Euro ödül kazanacak.
Küresel inovasyon yarışması ilk olarak 2009 yılında Ericsson Uygulama Ödülleri (Ericsson Application Awards) olarak başladı. 2015 yılında “Ericsson İnovasyon Ödülleri” adını alan yarışma sadece öğrencilere özel hale getirilerek kapsamı inovasyona daha fazla odaklanacak şekilde genişletildi.
Ericsson İnovasyon Ödülleri, Ericsson’un dünyanın her yerinden yenilikçi gençlerle ilişki geliştirmeye yönelik en büyük fırsatlarından biri olmaya devam ederken, pozitif inovasyonu teşvik etmeye ve geliştirmeye yardımcı oluyor.
2019’un teması, öğrencileri küresel zorluklara yenilikçi çözümler geliştirmek için su ve su altı ortamlarının gücünden faydalanmaya odaklayan “Daha derine dalın” olarak belirlenmişti.
120 ülkeden 2.000’in üzerinde üniversiteden takımlar bu tema kapsamında birbiriyle yarıştı. 2019 yılının kazananı iklim değişikliğinin etkilerini azaltmaya yardımcı olmak için tasarlanmış biyolojik ortamdan esinlenmiş otonom su altı aracı (Bio-AUV) ile Avustralya Adelaide Üniversitesi’nden Adelaide Bio-AUV takımı oldu.
2018’in teması ise öğrencileri teknolojinin tamamen bağlantılı bir dünyada gerçeği bulma, doğrulama ve paylaşma şeklimizi nasıl geliştirebileceği sorusunu yanıtlamaya davet eden “Gerçeğin Geleceği” olmuştu. 107 ülkeden 1.444 takım bu tema kapsamında birbiriyle yarıştı. Yarışmayı kazanan Senegal Ziguinchor Üniversitesi Dakar Yüksek Politeknik Okulundan OwnLabs ekibi, akıllı telefonla aracılığıyla sanal gerçeklikte fizik, kimya ve biyoloji dersleri sunarak Afrika’daki okul laboratuvarlarının eksikliğini gideren bir çözüm geliştirdi.