İstanbul’un Tarihi Güzelliklerini Minecraft ile Modelleme Yarışması’nın ödül töreni düzenlendi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Microsoft Türkiye ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iş birliğinde geliştirilen “İstanbul’un Tarihi Güzelliklerini Minecraft ile Modelleme Yarışması”nın ödül töreni, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin’in katılımlarıyla 23 Nisan Cumartesi günü İBB’nin Sütlüce’deki Oyun Geliştirme Merkezi’nde (OGEM) gerçekleştirildi.

Türkiye’nin dört bir yanından 7 bin çocuğun başvurduğu yarışmada 500 proje yarı finale kaldı. Microsoft Türkiye ve İBB Bilgi İşlem Daire Başkanlığı jürileri tarafından değerlendirilen projeler arasından Çinili Köşk modellemesiyle Asya EROĞLU ve Deniz CEVİZ; Pera Palas modellemesiyle Nilda KIYMAZ ve Defne ACER; Dolmabahçe Sarayı modellemesiyle Ahmet Furkan DEMİRCİ, Erdinç Efe DURANSEL ve İsmail ÖZTÜRK ve Sultanahmet Camii modellemesiyle de Poyraz EROĞLU ve Recep Han IŞIK adlı öğrenciler ödüle layık görüldü.

Ödül töreninde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan’ı çocuklarla birlikte geçirmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Günümüz oyunlarının en sevilenlerin arasında başta gelen Minecraft’ın bizim evde de meraklıları var ve ben de hep göz ucuyla bakıyorum. Teknolojinin fayda sağlayacağı her alanda bu şehrin çocuklarına ve gençlerine destek olmaya kararlıyız. Bu yarışma sayesinde çocuklarımız İstanbul’umuzu oyun aracılığıyla modelleme imkânı buldu. Bu şehrin gelecek neslini temsil eden gençlerin teknoloji dünyasına çok hızlı adapte olması gerekiyor. Bu teknoloji çağını kaçırmamamız gerekiyor” dedi.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin ise, “Küçük yaşta dijital okuryazarlık seviyesini yükselten çocuklarımız, yarının iş dünyasında yetkinlikleriyle ve sağlam altyapılarıyla büyük bir eksiği kapatacaklar. Biz de istiyoruz ki geleceğin teknoloji liderleri, Microsoft’un desteğini bugünden hissetmeye başlasınlar. Bu noktada herkesin erişimine açık ücretsiz çevrimiçi eğitim programlarımızla büyük bir açığı kapattığımıza inanıyorum. Kodlamadan bulut bilişime, yapay zekadan veri yönetimine onlarca başlık altında yüzlerce saatlik video içeriğini, belirli endüstrilere yönelik sertifikasyon programlarını, uygulamalı atölyeleri ve canlı yayınları, öğrenmeye gönüllü öğrenci ve öğretmenlerimizin erişimine sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Dijital Gündem

BEDAVA
İNCELE