Kamuda yerli ve milli siber güvenlik ürünlerinin yaygınlaşma safhası hız kazanacak

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi destekleri ile Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi tarafından 11-13 Şubat 2022 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen 3’üncü Sektör Zirvesi’nde Dijital Gündem’e konuşan Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Siber Güvenlik Birim Müdürü Duygu Fidancıoğlu, Dijital Dönüşüm Ofisi’nin kurulduğu günden bugüne kadar siber güvenlik alanında birçok faaliyet gerçekleştirdiği belirterek, “Bilgi ve İletişim Güvenliği Tedbirleri Genelgesi, Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi bunların başında yer alıyor. Ama yeni dönemde de faaliyetlerimiz hız kesmeden devam ediyor. 2021 Şubat itibariyle Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesini Savunma Sanayii Başkanlığımızla birlikle yürütmeye başladık. Bu geçtiğimiz bir yıl içerisinde de Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi ile güzel faaliyetler gerçekleştirdik. Faaliyetlerimize yine 2022 yılı içerisinde de vizyonunu ve misyonunu birlikte belirleyerek devam edeceğiz” dedi.

Kamu kurumlarına yönelik yapmış oldukları çalışmalardan da bahseden Fidancıoğlu, “Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi’nin kurumlarda uygulanmasının denetlenmesi noktasında bir denetim rehberi çalışmamız gerçekleşti. Bu denetim rehberini kurumlar, denetimleri nasıl yapacağına ilişkin bir klavuz niteliğinde kullanacaklar. Aynı zamanda iş gücü kapasitesinin geliştirilmesi, bununla birlikte farkındalığın artırılması yönüyle de birçok faaliyetlerimiz var. Kamuda yerli ve milli siber güvenlik ürünlerinin yaygınlaştırılması kapsamında bir koordinasyon grubunu koordine ediniyoruz. Devlet Malzeme Ofisi, Kamu İhale Kurumu, Strateji Bütçe Başkanlığı, Savunma Sanyii Başkanlığı, Sanayii ve Teknoloji Bakanlığıyla birlikte bir grup kurduk. Bu grupla birlikte 100 gün içerisinde yapılabilecek yaklaşık 18 aksiyon ve 31 alt ana aksiyondan oluşan bir eylem planımız var. Bu eylemleri 21 Aralık 2021’de uygulamaya koyduk. Nisan ayı başında da ilk faz çıktılarını almış olacağız. Bu çalışmayla birlikte kamuda yerli ve milli siber güvenlik ürünlerinin yaygınlaşma safhası hız kazanacak. Önündeki engeller kalkacak diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Etkinliğin firmalara yönelik etkilerine de değinen Fidancıoğlu, “Hiç birbirini tanımayan firmaların birbirleriyle tanıştığını görüyoruz. Ürünlerini anlatabildiklerini, kendilerini anlatabildiklerini görüyoruz. Özellikle büyük entegratör firmalar bu etkinlikle beraber yerli ve milli ürünlerin satış sonrası destek süreçlerindeki eksikliklerini giderebilmek amacıyla da iş birliği anlaşmaları yapacaklar” ifadelerini kullandı.

VİDEO: 74
BAŞLIK: Kamuda Yerli ve Milli Siber Güvenlik Ürünlerinin Yaygınlaşma Safhası Hız Kazanacak
KONUŞMACI: Duygu Fidancıoğlu – Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Siber Güvenlik Birim Müdürü

Dijital Gündem

BEDAVA
İNCELE