Metaverse’de kodlama eğitimleri başladı

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen “Yarını Kodlayanlar” projesinde yeni bir dönem daha başladı. Projenin yeni döneminde de ana hedef, çocuk ve gençlerin dijital yetkinliklerini artırarak onları dijital geleceğe hazırlamak olacak.

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği, yeni dönemde, bir yandan projeyi tüm Türkiye’de yaygınlaştırırken bir yandan da farklı dijital eğitim başlıklarıyla çocukların dijital yetkinliklerini artırmayı sürdürecek. Bu kapsamda, 7-14 ve 14-17 yaş gruplarına özel dijital yetkinlikleri geliştirecek eğitimler devam edecek. Ayrıca, hackathon ve ideathon gibi etkinliklerle bu yıl da çocuk ve gençler online ortamda bir araya gelerek toplumsal sorunlara çözüm üretmek için çalışacak. Bu yıl ilk kez Yarını Kodlayanlar eğitimleri online eğitim platformu Yarinikodlayanlar.com üzerinden ücretsiz sunulacak. Platformda öğretmen, öğrenci ve eğitim almak isteyen herkes için dijital becerilerini geliştirecekleri, kodlama, oyun geliştirme, mobil uygulama, siber zorbalık ve birçok konuda yetkinliklerini artırabilecekleri eğitim başlıkları sunuluyor.

Yarını Kodlayanlar projesinde Metaverse ortamında kodlama eğitimleri verilmesine de başlandı. Çocukları teknolojideki en güncel kavram ve uygulamalarla tanıştırmak amacıyla düzenlenen eğitimlerde, Scratch ile kodlama eğitiminin ilk adımı olan algoritma eğitimi Metaverse’de Sanal Gerçeklik (VR) gözlükleri kullanılarak veriliyor. Yarını Kodlayanlar kapsamında belirli köy okullarında kurulan teknoloji sınıflarında düzenlenecek eğitimlerle yıl sonuna kadar 13 yaş üzeri bin çocuğa ulaşılması hedefleniyor.

3 bin gence yapay zekâ eğitimi

Yarını Kodlayanlar kapsamında global iş birliklerine de devam edilecek. Buna göre, 7 Avrupa ülkesi ile birlikte düzenlenen SkillsUploadJr. projesi kapsamında özel iletişim çalışmaları gerçekleştirilecek. Bunun yanı sıra 2020’nin başında dünyanın en büyük eğitim platformlarından The Clubhouse Network iş birliğiyle başlatılan programın da hem global hem de yerel işbirlikleri ile güçlendirilmesi hedefleniyor. Program kapsamında 14-17 yaş grubu gençlere yapay zekâ eğitimleri verilmesine devam edilecek. Bugüne kadar bin 776 gencin faydalandığı programda yeni dönem hedefi 3 bin gence ulaşmak olarak belirlendi. Yapay zekâ eğitimlerine meslek liseleri de dahil edilerek istihdam edilebilir gençlerin dijital yetkinliklerinin artırılması hedefleniyor.

Dijital Gündem

BEDAVA
İNCELE