4-6 Mayıs 2023 tarihlerinde ATO Congresium’da gerçekleştirilen Girişim ’23 Zirvesi’nde Dijital Gündem TV’ye konuşan gazeteci ve köşe yazarı Şule Güner, ChatGPT’nin geliştirilmesindeki temel amacın ne olduğunu ve bu amacın gerçekleşip gerçekleşmediğini anlattı.
Şule Güner, ChatGPT’nin geliştirilmesinde hedeflenen amacın gerçekleştiğini ifade etti. İnterneti kullanmaya başladıkça veri yüklemeye devam ettiğimizi dile getiren Güner, bu verilerle ne yapılacağının düşünüldüğünü ve yıllar içerisinde artan verilerle birlikte yapay zekanın geliştiğini aktardı. Güner, insansı düşünen ya da insansı düşünebilecek ve kavramlardan haberdar olan, algıları olan ama sadece muhakeme yeteneği olmayan yapay zeka modeli ile birlikte bunun nasıl insan hayatına yansıtabileceğinin tartışılmaya başlandığını söyledi.
Şule Güner, yapay zeka ile ilgili açıklamalarına şu şekilde devam etti: ‘’Yapay zekanın bu anlamda iş dünyasına nasıl yansıtılacağı konuşulmaya başlandı. 2020 yılında dönüştürücü yapay zeka modelleri çıktı ve bu modellerle birlikte herkes için bir fırsat oluşturdu. Herkes bu fırsatı gördü fakat OpenAI, ChatGPT’ti ile bunu ticari ürün haline getirmeyi tercih etti. O yüzden şuan ticari anlamda baktığınızda müthiş bir rekabet oluştu. Yapay zekanın geldiği noktada, insan hayatına daha dokunur, insan-makine etkileşiminin daha yükseğe çıktığı, daha farklı bir noktaya taşındığı, internetin anlam değiştirdiği hatta internete format atıldığı bir noktaya geldi.’’
VİDEO: 123
BAŞLIK: Yapay Zeka İnternete Format Attı!
KONUŞMACI: Şule Güner – Gazeteci & Köşe Yazarı
RÖPORTAJ: Fethi Türkel